Instruktioner för Hour of Code 2019

Här anmäler du dig som kommun till Hour of Code 2019 i december.

Vad är Hour of Code, och vad innebär det för lärarna på skolorna?
Hour of Code innebär att skolorna bjuds in till att göra en timmes kod i sina klassrum en timme under 9-15 december, samtidigt som över 100 miljoner elever och lärare från hela världen, i världens största utbildningsevenemang.

Ingen tidigare erfarenhet krävs som lärare, och det finns övningar som skolorna kan göra helt utan internet-uppkoppling eller datorer! (Testa gärna själv 5 minuter en övning, t.ex. Frost med Anna och Elsa)

Mer information hittar du på hourofcode.com/se och edvira.com/hoc. Den 15 oktober släpptes årets tema: "Lär dig datavetenskap. Förändra världen."

Vad innebär Hour of Code-deltagande som kommun?
Helt enkelt att ni bjuder in och uppmuntrar alla skolor att delta! Deltagandet är helt kostnadsfritt både som kommun och skola. Hour of Code arrangeras ideellt av ideella organisationen code.org i USA, med Edvira som internationellt partner för Sverige. Se kommun-guiden för mer info.

OBS: menade du att anmäla en enskild skola? Då kan du anmäla dig på edvira.com/hoc istället.

Genom att skriva upp dig på denna lista blir du kontaktperson för er kommun. Om du önskar en annan kontaktperson från kommunen än dig själv, be denne fylla i formuläret istället.

Efter att du fyllt i detta formulär, får du det första mailet av två från Edvira, som innehåller information att sprida till skolorna om Hour of Code. Efter den 15 december, så får du en utvärdering att dela med skolorna.

Har du några frågor? Då går det jättebra att maila oss på hoc@edvira.com! Vi ser fram emot att hjälpa dig få med så många skolor, lärare och elever som möjligt! Vill du före registreringen ha en träff med rektorer, så har vi denna guide.

Med bästa hälsningar,
Linnea Rothin och Marcus Nygren

Edvira – Programmering för lärare
Internationell partner till Hour of Code, för Sverige
hoc@edvira.com, 073-692 36 16 / 072-745 33 37
* visar obligatoriska fält
Vi ringer bara om det är något vi undrar över
Så att vi kan skicka dig info att sprida till skolorna
Detta görs främst på Kodkartan.se (HoC = förkortning för Hour of Code)

Vänligen bekräfta att du godkänner att Edvira och Hour of Code skickar nyhetsbrev till dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp